Włoskie rurki z salami i warzywami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron rurki - 200 gramów
  • salami - 150 gramów
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr - 1 opakowanie
  • pieczarki - 10 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • śmietana 36% - 200 mililitrów
  • bulion drobiowy - 200 mililitrów
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • bazylia - 0.5 łyżeczek
  • świeża bazylia do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente i odcedź. Rozdrobnij warzywa: pieczarki pokrój w grube plastry, papryki oraz cebulę w cienkie paski, a czosnek posiekaj.
  2. Salami również pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie. W następnej kolejności dodaj czosnek oraz cebulę, potem pieczarki i pokrojone papryki. Wsyp suszoną bazylię.
  3. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną.
  4. Przygotowany Fix wlej na patelnię z warzywami i zagotuj.
  5. Dodaj ugotowany makaron, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3 minuty. Gotowe danie udekoruj listkami bazylii.