Włoskie spaghetti Bolognese pachnące ziołami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mielone mięso wołowe - 400 gramów
  • makaron spaghetti - 200 gramów
  • Sos do Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • gałązki świeżego rozmarynu - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • cebula szalotka - 1 sztuka
  • margaryna - 1 łyżka
  • świeżo mielony czarny pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente według wskazówek podanych na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż szalotkę pokrojoną w drobną kostkę. Po chwili dodaj mięso i smaż nieustannie mieszając, aby nie zrobiły się grudki.
  3. Dodaj do mięsa świeżo mielony pieprz, oregano oraz posiekane zioła, natkę pietruszki i rozmaryn. Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż chwilę.
  4. Teraz wlej sos spaghetti. Dodaj 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu oraz czosnek. Duś wszystko około 10 minut.
  5. Odcedź makaron i przełóż na patelnię z sosem. Dodaj margarynę. Wszystko wymieszaj dokładnie i gotuj 1 minutę. Podawaj natychmiast skropione oliwą z oliwek.