Włoskie spaghetti bolognese

16


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
woda250 mililitrów
cukinia1 sztuka
olej2 łyżki
pomidor1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
mięso mielone500 gramów
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Czosnek i cebulę posiekaj w drobną kostkę. Cukinię pokrój w półplastry. Całość przesmaż na patelni.
Krok 2
Dodaj mielone mięso i smaż wszystko przez 8 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i wlej na patelnię. Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora i gotuj 3 minuty. Podawaj z makaronem, a wierzch posyp startym serem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl