Włoskie spaghetti bolognese
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone - 500 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • pomidor - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • cukinia - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 250 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Czosnek i cebulę posiekaj w drobną kostkę. Cukinię pokrój w półplastry. Całość przesmaż na patelni.
  2. Dodaj mielone mięso i smaż wszystko przez 8 minut, mieszając od czasu do czasu.
  3. Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i wlej na patelnię. Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora i gotuj 3 minuty. Podawaj z makaronem, a wierzch posyp startym serem.