Przygotowanie |
Krok 1 |
Obierz warzywa, pokrój na mniejsze kawałki i część z nich przypiecz na patelni do momentu, gdy będą miały ciemną skórkę. |
Krok 2 |
Przełóż tak przygotowane warzywa, wraz z mięsem i kośćmi, do dużego garnka i zalej dwoma litrami wody. Doprowadź do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę. |
Krok 3 |
Dodaj przyprawy i dwie Bulionetki Knorr. Gotuj całość na małym ogniu przez około 2 – 3 godziny. |
Krok 4 |
Przecedź bulion, odkładając warzywa na później, po czym schłodź go do temperatury 30 stopni. |
Krok 5 |
Wymieszaj mięso mielone z białkami kurzych jaj i dodaj do bulionu. Całość doprowadź powoli do lekkiego wrzenia, a następnie dokładnie przecedź przez gazę . |
Krok 6 |
Na koniec pokrój włoszczyznę w cienkie paski i serwuj z gotowym consommé. |