| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Obierz warzywa, pokrój na mniejsze kawałki i część z nich przypiecz na patelni do momentu, gdy będą miały ciemną skórkę. |
| Krok 2 |
| Przełóż tak przygotowane warzywa, wraz z mięsem i kośćmi, do dużego garnka i zalej dwoma litrami wody. Doprowadź do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę. |
| Krok 3 |
| Dodaj przyprawy i dwie Bulionetki Knorr. Gotuj całość na małym ogniu przez około 2 – 3 godziny. |
| Krok 4 |
| Przecedź bulion, odkładając warzywa na później, po czym schłodź go do temperatury 30 stopni. |
| Krok 5 |
| Wymieszaj mięso mielone z białkami kurzych jaj i dodaj do bulionu. Całość doprowadź powoli do lekkiego wrzenia, a następnie dokładnie przecedź przez gazę . |
| Krok 6 |
| Na koniec pokrój włoszczyznę w cienkie paski i serwuj z gotowym consommé. |