Wołowe steki z grilla

12


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
steki z rostbefu4 sztuki
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżeczka
majeranek1 łyżka
cytryna1 sztuka
miód1 łyżka
musztarda1 łyżeczka
koperek0.5 pęczków
oliwa z oliwek4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
W misce połącz oliwę z oliwek, musztardę, miód, przyprawę do mięsa Knorr, majeranek, tymianek i posiekany koperek.
Krok 2
Steki umyj, osusz, ułóż w płaskim naczyniu, zalej marynatą i pozostaw na godzinę w lodówce.
Krok 3
Mięso grilluj przez 15 minut, obracając je kilkakrotnie i smarując marynatą. Podawaj na ciepło lub na zimno wraz z sałatką. Tak przygotowane steki świetnie smakują również na zimno jako dodatek do letniej sałatki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl