Wołowe steki z grilla
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • steki z rostbefu - 4 sztuki
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżeczka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • cytryna - 1 sztuka
  • miód - 1 łyżka
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • koperek - 0.5 pęczków
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz oliwę z oliwek, musztardę, miód, przyprawę do mięsa Knorr, majeranek, tymianek i posiekany koperek.
  2. Steki umyj, osusz, ułóż w płaskim naczyniu, zalej marynatą i pozostaw na godzinę w lodówce.
  3. Mięso grilluj przez 15 minut, obracając je kilkakrotnie i smarując marynatą. Podawaj na ciepło lub na zimno wraz z sałatką. Tak przygotowane steki świetnie smakują również na zimno jako dodatek do letniej sałatki.