|
Składniki | ||
steki z rostbefu | 4 sztuki | |
Przyprawa do mięs Knorr | 1 łyżeczka | |
majeranek | 1 łyżka | |
cytryna | 1 sztuka | |
miód | 1 łyżka | |
musztarda | 1 łyżeczka | |
koperek | 0.5 pęczków | |
oliwa z oliwek | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W misce połącz oliwę z oliwek, musztardę, miód, przyprawę do mięsa Knorr, majeranek, tymianek i posiekany koperek. |
Krok 2 |
Steki umyj, osusz, ułóż w płaskim naczyniu, zalej marynatą i pozostaw na godzinę w lodówce. |
Krok 3 |
Mięso grilluj przez 15 minut, obracając je kilkakrotnie i smarując marynatą. Podawaj na ciepło lub na zimno wraz z sałatką. Tak przygotowane steki świetnie smakują również na zimno jako dodatek do letniej sałatki. |
Autor: przepisy.pl |