| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 500 gramów | |
| cebula | 6 sztuk | |
| olej | 2 łyżki | |
| pieprz | ||
| sól | ||
| masło | 3 łyżki | |
| papryka | 1 łyżka | |
| kotlet z antrykotu | 200 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Natrzyj mięso solą i pieprzem. |
| Krok 2 |
| Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i pokrój w plastry. Następnie obsmaż z obydwu stron na chrupko. |
| Krok 3 |
| Pokrój cebulę w krążki i partiami smaż na oleju rozgrzanym masłem. Dopraw solą, pieprzem i papryką. |
| Krok 4 |
| Olej roślinny rozlej na żeliwnej patelni i przez maksymalnie 4 minuty smaż steki z każdej strony. |
| Krok 5 |
| Poukładaj je na talerzach. Obłóż krążkami z cebuli i podawaj z ziemniakami. |
| Autor: pasibrzuch |