|
Składniki | ||
ziemniaki | 500 gramów | |
cebula | 6 sztuk | |
olej | 2 łyżki | |
pieprz | ||
sól | ||
masło | 3 łyżki | |
papryka | 1 łyżka | |
kotlet z antrykotu | 200 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Natrzyj mięso solą i pieprzem. |
Krok 2 |
Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i pokrój w plastry. Następnie obsmaż z obydwu stron na chrupko. |
Krok 3 |
Pokrój cebulę w krążki i partiami smaż na oleju rozgrzanym masłem. Dopraw solą, pieprzem i papryką. |
Krok 4 |
Olej roślinny rozlej na żeliwnej patelni i przez maksymalnie 4 minuty smaż steki z każdej strony. |
Krok 5 |
Poukładaj je na talerzach. Obłóż krążkami z cebuli i podawaj z ziemniakami. |
Autor: pasibrzuch |