Wołowe steki ze smażoną cebulą

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki500 gramów
cebula6 sztuk
olej2 łyżki
pieprz
sól
masło3 łyżki
papryka1 łyżka
kotlet z antrykotu200 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Natrzyj mięso solą i pieprzem.
Krok 2
Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i pokrój w plastry. Następnie obsmaż z obydwu stron na chrupko.
Krok 3
Pokrój cebulę w krążki i partiami smaż na oleju rozgrzanym masłem. Dopraw solą, pieprzem i papryką.
Krok 4
Olej roślinny rozlej na żeliwnej patelni i przez maksymalnie 4 minuty smaż steki z każdej strony.
Krok 5
Poukładaj je na talerzach. Obłóż krążkami z cebuli i podawaj z ziemniakami.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl