Wołowina Ame Hnat
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • polędwica wołowa (lub rostbef) - 400 gramów
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 4 sztuki
  • ząbki czosnku - 5 sztuk
  • Chili z Indii Knorr - 1 łyżka
  • Kurkuma z Indii Knorr - 2 łyżki
  • Imbir z Nigerii Knorr - 2 łyżeczki
  • olej sezamowy - 6 łyżek
  • woda - 1 szklanka

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę pokrój w paski. Dwie cebule posiekaj, a czosnek zmiażdż.
  2. Do miseczki wrzuć czosnek, posiekane cebule oraz chili, imbir i kurkumę. Wszystko zmiksuj.
  3. Następnie dodaj mięso. Całość smaż przez około 10 minut.
  4. W tym czasie kolejne dwie cebule pokrój w paski i podsmaż na brązowo. Wołowinę podawaj z ryżem, posypaną podsmażoną cebulą.
  5. Na rozgrzany olej wrzuć pastę i smaż przez 10 minut.
  6. Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody. Wlej do mięsa, dokładnie wymieszaj i zagotuj.