PRZEPISY.PL

Wołowina po burgundzku – boeuf Bourguignon

  • 90
  • 5
  • Łatwe
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • wołowina zrazowa 500 g
  • marchewka2 szt
  • cebula1 szt
  • boczek wędzony150 g
  • oliwa1 łyżka
  • masło1 łyżka
  • liść laurowy
  • tymianek
  • sól
  • mąka1 łyżka
  • Krok 1

    Mięso pokrój w grubą kostkę, skrop winem i odstaw do lodówki na godzinę
  • Krok 2

    Marchewkę obierz i pokrój w talarki a cebulę posiekaj. Boczek pokrój w słupki i zrumień w rondlu.
  • Krok 3

    Dodaj masło, warzywa i podsmaż.
  • Krok 4

    Następnie mięso oprósz mąką i przełóż do warzyw z boczkiem, a gdy się zrumieni dorzuć przyprawy i duś podlewając winem i bulionem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

69
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
0
osób dodało do Mniamlisty
90''
5
Łatwe
0
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
1
osoba dodała do Mniamlisty
60''
8
Łatwe