PRZEPISY.PL
Wołowina w kremowym sosie  - autor: Piotr Murawski

Wołowina w kremowym sosie

  • 45
  • 2
  • Łatwe
  • 0
80
osób dodało do Mniamlisty
80
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • brokuły200 g
  • świeży rozmaryn gałązka1 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa20 ml
  • woda150 ml
  • Krok 1

    Wołowinę oczyść i pokrój w grubą kostkę. Skrop oliwą i posyp posiekanymi igiełkami rozmarynu. Suszone grzyby namocz w 150 mililitrach wody, następnie odcedź i pokrój w cienkie paski. Wodę z moczenia pozostaw.
  • Krok 2

    Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę w piórka. Brokuła podziel na małe różyczki, a następnie sparz je krótko w osolonym wrzątku.
  • Krok 3

    Fix Knorr rozmieszaj z wodą z moczenia grzybów i śmietaną.
  • Krok 4

    Na rozgrzanej patelni przesmaż cebulę i pieczarki. Zrumienione przełóż do miseczki.
  • Krok 5

    Na tej samej, dobrze rozgrzanej patelni, przesmaż pokrojone mięso. Następnie dodaj z powrotem pieczarki z cebulą oraz namoczone i pokrojone podgrzybki.
  • Krok 6

    Całość zalej rozmieszanym Fixem Knorr i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut do momentu, gdy mięso będzie gotowe.
  • Krok 7

    Dodaj brokuły i wymieszaj. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba. Gotowe danie podawaj z makaronem lub kaszą gryczaną.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Schab a'la Stroganoff KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

635
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie
70
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Średnie
107
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
48
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe