Wołowina w sosie imbirowo sojowym

Składniki:

  • steki wołowe - 3 sztuki
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • sos sojowy - 8 łyżek
  • imbir - 1 sztuka
  • papryczka chilli - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • szpinak świeży - 300 unit
  • oliwa
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Steki natrzyj przyprawą Knorr.
  2. Zetrzyj na tarce imbir i czosnek, papryczki posiekaj.
  3. Szpinak dopraw startym ząbkiem czosnku, zawiń w folie aluminiową i piecz na grillu około 15 minut.
  4. Zieleninę połóż na talerzu, na nią pokrojone w plasterki steki. Mięso polej sosem.
  5. Usmaż mięso na grillu. Odstaw na chwilę by były bardziej kruche.
  6. Następnie pomieszaj z sosem sojowym, sokiem z cytryny i oliwa. Zmieszaj i pozostaw w lodówce na około 15 minut.