|
Składniki | ||
steki wołowe | 3 sztuki | |
sok z cytryny | 3 łyżki | |
sos sojowy | 8 łyżek | |
imbir | 1 sztuka | |
papryczka chilli | 2 sztuki | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
szpinak świeży | 300 unit | |
oliwa | ||
Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Steki natrzyj przyprawą Knorr. |
Krok 2 |
Zetrzyj na tarce imbir i czosnek, papryczki posiekaj. |
Krok 3 |
Szpinak dopraw startym ząbkiem czosnku, zawiń w folie aluminiową i piecz na grillu około 15 minut. |
Krok 4 |
Zieleninę połóż na talerzu, na nią pokrojone w plasterki steki. Mięso polej sosem. |
Krok 5 |
Usmaż mięso na grillu. Odstaw na chwilę by były bardziej kruche. |
Krok 6 |
Następnie pomieszaj z sosem sojowym, sokiem z cytryny i oliwa. Zmieszaj i pozostaw w lodówce na około 15 minut. |
Autor: pasibrzuch |