| |||||||||
| Składniki | ||
| steki wołowe | 3 sztuki | |
| sok z cytryny | 3 łyżki | |
| sos sojowy | 8 łyżek | |
| imbir | 1 sztuka | |
| papryczka chilli | 2 sztuki | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| szpinak świeży | 300 unit | |
| oliwa | ||
| Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Steki natrzyj przyprawą Knorr. |
| Krok 2 |
| Zetrzyj na tarce imbir i czosnek, papryczki posiekaj. |
| Krok 3 |
| Szpinak dopraw startym ząbkiem czosnku, zawiń w folie aluminiową i piecz na grillu około 15 minut. |
| Krok 4 |
| Zieleninę połóż na talerzu, na nią pokrojone w plasterki steki. Mięso polej sosem. |
| Krok 5 |
| Usmaż mięso na grillu. Odstaw na chwilę by były bardziej kruche. |
| Krok 6 |
| Następnie pomieszaj z sosem sojowym, sokiem z cytryny i oliwa. Zmieszaj i pozostaw w lodówce na około 15 minut. |
| Autor: pasibrzuch |