Wołowina z brokułami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwica wołowa - 600 gramów
  • brokuły - 250 gramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 2 sztuki
  • fasola z puszki - 8 łyżek
  • mąka kukurydziana - 1 łyżeczka
  • ziarno sezamu - 1 łyżeczka
  • sos sojowy - 1 łyżeczka
  • olej sezamowy - 2 łyżeczki
  • olej sojowy - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Wymieszaj je z mąką kukurydzianą, sosem sojowym, olejem sezamowy i rozkruszonymi kosteczkami Knorr.
  2. Na rozgrzaną patelnię wylej olej sojowy i ułóż wołowinę. Smaż na dużym ogniu, aż mięso zbrązowieje, po czym zdejmij je z patelni i odstaw.
  3. Brokuły podziel na różyczki i smaż przez 2 minuty.
  4. Do brokułów dodaj fasolę oraz wołowinę, dokładnie wymieszaj i smaż przez minutę. Posyp ziarnem sezamowym. Danie podawaj ze smażonym ryżem.