Wołowina z Piemontu duszona z winem
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • wołowina - 500 gramów
  • czerwone wino - 500 mililitrów
  • marchew - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • seler naciowy - 2 sztuki
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • sól morska - 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 łyżeczka
  • jałowiec - 4 sztuki
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 4 sztuki
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę o boku 2 centymetrów. Podobnie pokrój marchew, selera oraz cebulę.
  2. W dużym garnku rozgrzej oliwę i podsmaż mięso.
  3. Dodaj wszystkie warzywa, sól i całość chwilę podsmaż.
  4. Teraz wlej wino i zagotuj, aż 1/3 odparuje.
  5. Fix Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i wlej do potrawy. Dodaj liść laurowy, pieprz, jałowiec i przykryj naczynie. Wstaw do rozgrzanego do 160 stopni piekarnika na 120 minut.