| |||||||||
| Składniki | ||
| polędwica wołowa | 400 gramów | |
| Rosół wołowy Knorr | 1 sztuka | |
| trwa cytrynowa kłącze | 2 sztuki | |
| cytryna | 2 sztuki | |
| ząbki czosnku | 4 sztuki | |
| świeża kolendra | 1 pęczek | |
| olej | 0.5 szklanek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso oczyść z błon, następnie pokrój na małe steki po 10-12 dekagramów każdy. |
| Krok 2 |
| Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem. Kolendrę, czosnek oraz trawę cytrynową posiekaj niezbyt drobno. Dodaj do pasty z kostki. |
| Krok 3 |
| Zetrzyj skórkę z cytryn i również dodaj do marynaty. Całość dokładnie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Mięso natrzyj marynatą i odstaw na minimum dwie godziny do lodówki. |
| Krok 5 |
| Steki smaż po 4-5 minut z każdej strony. Czas smażenia wołowiny dostosuj do własnych preferencji. |
| Autor: przepisy.pl |