Wołowina z trawą cytrynową

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
polędwica wołowa400 gramów
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
trwa cytrynowa kłącze2 sztuki
cytryna2 sztuki
ząbki czosnku4 sztuki
świeża kolendra1 pęczek
olej0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Mięso oczyść z błon, następnie pokrój na małe steki po 10-12 dekagramów każdy.
Krok 2
Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem. Kolendrę, czosnek oraz trawę cytrynową posiekaj niezbyt drobno. Dodaj do pasty z kostki.
Krok 3
Zetrzyj skórkę z cytryn i również dodaj do marynaty. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Mięso natrzyj marynatą i odstaw na minimum dwie godziny do lodówki.
Krok 5
Steki smaż po 4-5 minut z każdej strony. Czas smażenia wołowiny dostosuj do własnych preferencji.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl