|
Składniki | ||
polędwica wołowa | 400 gramów | |
Rosół wołowy Knorr | 1 sztuka | |
trwa cytrynowa kłącze | 2 sztuki | |
cytryna | 2 sztuki | |
ząbki czosnku | 4 sztuki | |
świeża kolendra | 1 pęczek | |
olej | 0.5 szklanek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso oczyść z błon, następnie pokrój na małe steki po 10-12 dekagramów każdy. |
Krok 2 |
Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem. Kolendrę, czosnek oraz trawę cytrynową posiekaj niezbyt drobno. Dodaj do pasty z kostki. |
Krok 3 |
Zetrzyj skórkę z cytryn i również dodaj do marynaty. Całość dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Mięso natrzyj marynatą i odstaw na minimum dwie godziny do lodówki. |
Krok 5 |
Steki smaż po 4-5 minut z każdej strony. Czas smażenia wołowiny dostosuj do własnych preferencji. |
Autor: przepisy.pl |