Won ton z krewetkami

4


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
krewetki300 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
chińskie ciasto do pierożków1 sztuka
dymka 1 sztuka
białko jajka1 sztuka
skrobia kukurydziana1 łyżeczka
posiekane orzechy60 gramów
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 łyżeczka
sos sojowy2 łyżki
sos rybny1 łyżka
olej sezamowy1 łyżeczka
świeża kolendra
Przygotowanie
Krok 1
Krewetki oczyść i zmiksuj.
Krok 2
Dodaj białko, czarny pieprz, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą, sos sojowy, dymkę oraz orzechy wodne. Dopraw przyprawą Knorr.
Krok 3
Tak przygotowanym nadzieniem napełniaj kawałki ciasta i sklejaj brzegi, tworząc małe sakiewki.
Krok 4
Pierożki ugotuj na parze. Posyp świeżą kolendrą i podawaj z sosem rybnym do maczania w miseczce.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl