|
Składniki | ||
krewetki | 300 gramów | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
chińskie ciasto do pierożków | 1 sztuka | |
dymka | 1 sztuka | |
białko jajka | 1 sztuka | |
skrobia kukurydziana | 1 łyżeczka | |
posiekane orzechy | 60 gramów | |
pieprz czarny mielony | 1 łyżeczka | |
sos sojowy | 2 łyżki | |
sos rybny | 1 łyżka | |
olej sezamowy | 1 łyżeczka | |
świeża kolendra |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Krewetki oczyść i zmiksuj. |
Krok 2 |
Dodaj białko, czarny pieprz, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą, sos sojowy, dymkę oraz orzechy wodne. Dopraw przyprawą Knorr. |
Krok 3 |
Tak przygotowanym nadzieniem napełniaj kawałki ciasta i sklejaj brzegi, tworząc małe sakiewki. |
Krok 4 |
Pierożki ugotuj na parze. Posyp świeżą kolendrą i podawaj z sosem rybnym do maczania w miseczce. |
Autor: przepisy.pl |