| |||||||||
| Składniki | ||
| krewetki | 300 gramów | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
| chińskie ciasto do pierożków | 1 sztuka | |
| dymka | 1 sztuka | |
| białko jajka | 1 sztuka | |
| skrobia kukurydziana | 1 łyżeczka | |
| posiekane orzechy | 60 gramów | |
| pieprz czarny mielony | 1 łyżeczka | |
| sos sojowy | 2 łyżki | |
| sos rybny | 1 łyżka | |
| olej sezamowy | 1 łyżeczka | |
| świeża kolendra |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Krewetki oczyść i zmiksuj. |
| Krok 2 |
| Dodaj białko, czarny pieprz, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą, sos sojowy, dymkę oraz orzechy wodne. Dopraw przyprawą Knorr. |
| Krok 3 |
| Tak przygotowanym nadzieniem napełniaj kawałki ciasta i sklejaj brzegi, tworząc małe sakiewki. |
| Krok 4 |
| Pierożki ugotuj na parze. Posyp świeżą kolendrą i podawaj z sosem rybnym do maczania w miseczce. |
| Autor: przepisy.pl |