Wrap z kurczakiem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 2 sztuki
  • seler naciowy, łodygi - 3 sztuki
  • jabłko (obrane) - 1 sztuka
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 2 łyżki
  • rodzynki - 50 gramów
  • orzechy włoskie - 50 gramów
  • placki tortilli pszennej - 4 sztuki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka oprósz dokładnie Przyprawą do kurczaka Knorr, która sprawi, że będzie on idealnie doprawiony i soczysty. Mięso obsmaż na patelni z obu stron. Usmażone mięso pokrój w kostkę.
  2. Obierz seler naciowy usuwając z niego włókna, pokrój w kostkę. Następnie sparz w gotującej wodzie przez 2 minuty, wystudź i połącz w misce z kurczakiem. Dodaj jabłko starte na tarce, orzechy, rodzynki i 2 łyżki majonezu. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku pieprzem.
  3. Tortille delikatnie podgrzej na patelni używając Ramy Smaż jak szef kuchni lub w mikrofalówce.
  4. Kilka łyżek sałatki nałóż na środek placka. Brzegi tortilli zawiń do środka, a następnie wszystko razem dokładnie zroluj. Całość zawiń w pergamin i przekrój na pół.