Wrap z łososiem z grzybami portobello
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wędzony łosoś - 150 gramów
  • czerwona papryka - 2 sztuki
  • Majonez Hellmann's Babuni - 4 łyżki
  • placki tortilli - 4 sztuki
  • rukola - 100 gramów
  • ocet balsamiczny - 100 mililitrów
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 3 łyżki
  • grzyby portobello - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni zredukuj ocet balsamiczny – gotuj go aż odparuje więcej niż o połowę. Ocet wystudź i połącz go z majonezem.
  2. Paprykę upiecz w piekarniku, ostudź, a następnie obierz ze skóry, usuń pestki. Grzyby portobello pokrój w grube plastry i usmaż na patelni.
  3. Placki tortilli lekko podgrzej w mikrofali lub na patelni. Posmaruj z wierzchu przygotowanym sosem z majonezu i octu.
  4. Ułóż na sosie liście rukoli, plastry łososia, usmażone grzyby portobello i ćwiartkę czerwonej papryki. Całość dokładnie ściśle zroluj w tortilli zawijając brzegi do środka. Kanapkę przetnij na pół i zawiń w pergamin