Wrapy klasyczne - VIDEO

361


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
tortilla1 opakowanie
pierś z kurczaka 1 sztuka
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr1 opakowanie
liście sałaty lodowej3 sztuki
pomidor1 sztuka
ogórek1 sztuka
Majonez Hellmann’s Original2 łyżki
Ketchup Hellmann's Pikantny2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój w paski, a następnie posyp obficie przyprawą Knorr.
Krok 2
Rozgrzej olej na patelni i podsmaż mięso.
Krok 3
Pomidora i ogórka pokrój na plastry, sałatę porwij na mniejsze kawałki.
Krok 4
Wymieszaj Majonez Babuni Hellmann's z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym i posmaruj otrzymanym sosem tortille.
Krok 5
Na każdej posmarowanej tortilli ułóż sałatę, pomidora, ogórka, kurczaka, a następnie zwiń ją, formując wrappa.
Krok 6
Wszystkie wrappy połóż na blasze i piecz w piekarniku w 180 °C przez 5 minut. Tak przygotowane wrappy możesz również podawać na zimno lub z grilla.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl