Wrapy z kurczakiem i cukinią

12


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
wrapy pełnoziarniste4 sztuki
podudzia z kurczaka bez kości3 sztuki
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr1 łyżka
cukinia0.5 sztuk
świeże kurki1 garść
szalotka1 sztuka
rukola2 garść
masło1 łyżka
jogurt naturalny4 łyżki
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr1 opakowanie
ser dojrzewający sałatkowy100 gramów
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Podudzia pokrój w cienkie paseczki, oprósz przyprawą, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.
Krok 2
Kurki umyj a następnie sparz krótko we wrzącej wodzie. Cukinię pokrój w cienkie paski a ser pokrój w drobną kostkę. Rukolę umyj i osusz, szalotkę pokrój w kostkę.
Krok 3
Na patelni rozpuść masło, zeszklij szalotkę, dodaj kurczaka a po chwili kurki. Smaż chwilę razem, następnie dodaj cukinię i smaż jeszcze minutę. Dopraw pieprzem i zdejmij z ognia.
Krok 4
Do farszu dodaj rukolę i ser, wymieszaj. Placki tortilli posmaruj przygotowanym jogurtem a następnie nałóż farsz.
Krok 5
Brzegi placków zawiń lekko do środka a następnie zroluj, jak tradycyjnego naleśnika. Zawinięte placki opiecz na suchej rozgrzanej patelni, przekrój pod skosem na pół i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl