Wrapy z kurczakiem i cukinią
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wrapy pełnoziarniste - 4 sztuki
  • podudzia z kurczaka bez kości - 3 sztuki
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżka
  • cukinia - 0.5 sztuk
  • świeże kurki - 1 garść
  • szalotka - 1 sztuka
  • rukola - 2 garść
  • masło - 1 łyżka
  • jogurt naturalny - 4 łyżki
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • ser dojrzewający sałatkowy - 100 gramów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Podudzia pokrój w cienkie paseczki, oprósz przyprawą, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.
  2. Kurki umyj a następnie sparz krótko we wrzącej wodzie. Cukinię pokrój w cienkie paski a ser pokrój w drobną kostkę. Rukolę umyj i osusz, szalotkę pokrój w kostkę.
  3. Na patelni rozpuść masło, zeszklij szalotkę, dodaj kurczaka a po chwili kurki. Smaż chwilę razem, następnie dodaj cukinię i smaż jeszcze minutę. Dopraw pieprzem i zdejmij z ognia.
  4. Do farszu dodaj rukolę i ser, wymieszaj. Placki tortilli posmaruj przygotowanym jogurtem a następnie nałóż farsz.
  5. Brzegi placków zawiń lekko do środka a następnie zroluj, jak tradycyjnego naleśnika. Zawinięte placki opiecz na suchej rozgrzanej patelni, przekrój pod skosem na pół i podawaj.