Wrapy z kurczakiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 4 sztuki
  • Przyprawa do grilla Knorr - 1 łyżka
  • Sos Hellmann's Samba - 100 mililitrów
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • natka kolendry - 1 pęczek
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • ser cheddar - 4 plastry
  • sałata lodowa liście - 4 sztuki
  • tortilla pszenna - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Następnie delikatnie rozbij przez folie, tak aby mięso po całej długości miało podobną grubość. Oprósz z wierzchu kminem i przyprawą Knorr.
  2. Piersi grilluj po około 5 minut z każdej strony. Razem z kurczakiem grilluj przekrojoną na cztery części paprykę. Zgrillowanego kurczaka oraz paprykę pokrój w paski.
  3. Gorące placki posmaruj obficie sosem Hellmann's Samba. Ułóż na nich poszarpaną sałatę, posiekaną natkę kolendry, zgrillowaną paprykę, piersi z kurczaka oraz plastry sera. Brzegi placka na około 2 cm załóż do środka, a następnie całość dość ściśle zroluj. Przygotowane wrapy grilluj po 3 minuty z każdej strony. Podawaj przekrojone pod skosem na pół.