Wulkan
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 50 minut
  • 140 °C

Składniki:

  • mąka pszenna - 40 dekagramów
  • jajko - 4 sztuki
  • mleko - 180 mililitrów
  • cukier - 1 szklanka
  • olej - 180 mililitrów
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • kakao - 1 łyżka
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie
  • wiórki kokosowe - 1 opakowanie
  • aromat śmietankowy - 1 unit
  • rodzynki - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę wymieszaną z proszkiem, jajka, mleko, cukier, olej oraz aromat dokładnie wymieszać mikserem.
  2. Dodać oprószone mąką rodzynki i wymieszać.
  3. Trzy czwarte ciasta wylać na tortownicę o średnicy 24 cm (z wysmarowanym Kasią i posypanym bułką tartą dnem).
  4. Do pozostałego ciasta dodać kakao i wymieszać.
  5. Wylać na jasne ciasto.
  6. Piec 50 minut w 140*C w piekarniku z termoobiegiem.
  7. Po wystudzeniu polać polewą i udekorować wiórkami kokosowymi.