Wykwintna zupa grzybowa po polsku
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • szyjki rakowe w zalewie - 80 gramów
  • Kremowa zupa borowikowa Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 500 mililitrów
  • jajka - 2 sztuki
  • śmietana 36% - 0.5 szklanek
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • margaryna - 2 łyżki
  • kilka gałązek świeżego koperku

Sposób przygotowania:

  1. Jaja gotuj 5 minut. Następnie odstaw je do ostygnięcia.
  2. W garnku podgrzej margarynę i zeszklij posiekaną cebulę oraz czosnek.
  3. Zupę borowikową Knorr wymieszaj z 500 ml wody. Wlej zupę do garnka i dokładnie wymieszaj.
  4. Dodaj śmietankę i gotuj około 3 minut.
  5. Szyjki rakowe odcedź z zalewy i ułóż na dnie szerokiego i głębokiego talerza.
  6. Zupę zmiksuj i wlej do talerza z rakami. Na wierzchu połóż dwie połówki gotowanego jajka oraz duże gałązki koperku. Podawaj z chlebem razowym.