Wykwintne Brownie
  • 60 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • gorzka czekolada - 140 gramów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 8 łyżek
  • kakao - 25 gramów
  • jajka - 3 sztuki
  • cukier drobno mielony - 225 gramów
  • orzechy włoskie - 50 gramów
  • aromat waniliowy - 0.5 łyżeczek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • mąka pszenna - 50 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 160 °C. Kwadratową formę do ciast o bokach około 23 cm natłuść i wyłóż pergaminem.
  2. Mąkę przesiej do miski razem z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej – lekko wystudź.
  3. W dużej misce ubij jajka z cukrem oraz aromatem. Dodaj mąkę, Majonez Babuni Hellmann's, pokruszone orzechy oraz przestudzoną, ale płynną czekoladę. Całość wymieszaj.
  4. Gotową masę wyłóż do przygotowanej formy i piecz przez 35-40 minut. Wystudzone ciasto pokrój w kwadraty.