Wykwintne Brownie

12


Łatwe


60 min.


8 os.

Składniki
gorzka czekolada140 gramów
Majonez Hellmann's Babuni8 łyżek
kakao25 gramów
jajka3 sztuki
cukier drobno mielony225 gramów
orzechy włoskie50 gramów
aromat waniliowy0.5 łyżeczek
proszek do pieczenia1 łyżeczka
mąka pszenna50 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 160 °C. Kwadratową formę do ciast o bokach około 23 cm natłuść i wyłóż pergaminem.
Krok 2
Mąkę przesiej do miski razem z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej – lekko wystudź.
Krok 3
W dużej misce ubij jajka z cukrem oraz aromatem. Dodaj mąkę, Majonez Babuni Hellmann's, pokruszone orzechy oraz przestudzoną, ale płynną czekoladę. Całość wymieszaj.
Krok 4
Gotową masę wyłóż do przygotowanej formy i piecz przez 35-40 minut. Wystudzone ciasto pokrój w kwadraty.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl