Wyśmienita Sopa Castellana

0


Średnie


60 min.


5 os.

Składniki
przecier pomidorowy4 łyżki
marchew2 sztuki
por1 sztuka
pieprz
sól
czosnek 4 sztuki
oliwa
papryka mielona1 łyżka
kiełbasa chorizo4 plastry
mięso200 gramów
kromki chleba4 sztuki
szynka jamon serrano4 plastry
Przygotowanie
Krok 1
Mięso zalej wodą i zagotuj.
Krok 2
Warzywa umyj i pokrój w kostkę. Gotuj do miękkości na małym ogniu.
Krok 3
Czosnek posiekaj i zeszklij na oliwie.
Krok 4
Pokrój wędlinę, dodaj do czosnku i podsmaż do złotego koloru.
Krok 5
Dodaj do zupy z warzyw i wymieszaj razem z grzankami z kromek chleba, dodaj przecier pomidorowy.
Krok 6
Dopraw do smaku i podawaj.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl