|
Składniki | ||
przecier pomidorowy | 4 łyżki | |
marchew | 2 sztuki | |
por | 1 sztuka | |
pieprz | ||
sól | ||
czosnek | 4 sztuki | |
oliwa | ||
papryka mielona | 1 łyżka | |
kiełbasa chorizo | 4 plastry | |
mięso | 200 gramów | |
kromki chleba | 4 sztuki | |
szynka jamon serrano | 4 plastry |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso zalej wodą i zagotuj. |
Krok 2 |
Warzywa umyj i pokrój w kostkę. Gotuj do miękkości na małym ogniu. |
Krok 3 |
Czosnek posiekaj i zeszklij na oliwie. |
Krok 4 |
Pokrój wędlinę, dodaj do czosnku i podsmaż do złotego koloru. |
Krok 5 |
Dodaj do zupy z warzyw i wymieszaj razem z grzankami z kromek chleba, dodaj przecier pomidorowy. |
Krok 6 |
Dopraw do smaku i podawaj. |
Autor: pasibrzuch |