Wyśmienita Sopa Castellana

Składniki:

  • przecier pomidorowy - 4 łyżki
  • marchew - 2 sztuki
  • por - 1 sztuka
  • pieprz
  • sól
  • czosnek - 4 sztuki
  • oliwa
  • papryka mielona - 1 łyżka
  • kiełbasa chorizo - 4 plastry
  • mięso - 200 gramów
  • kromki chleba - 4 sztuki
  • szynka jamon serrano - 4 plastry

Sposób przygotowania:

  1. Mięso zalej wodą i zagotuj.
  2. Warzywa umyj i pokrój w kostkę. Gotuj do miękkości na małym ogniu.
  3. Czosnek posiekaj i zeszklij na oliwie.
  4. Pokrój wędlinę, dodaj do czosnku i podsmaż do złotego koloru.
  5. Dodaj do zupy z warzyw i wymieszaj razem z grzankami z kromek chleba, dodaj przecier pomidorowy.
  6. Dopraw do smaku i podawaj.