|
Składniki | ||
czarny pieprz mielony | 1 szczypta | |
tymianek suszony | 1 szczypta | |
ząbki czosnku | 3 sztuki | |
bulion | 1 litr | |
sok z cytryny | 1 łyżeczka | |
ryż | 50 gramów | |
skórka starta z cytryny | 2 łyżki | |
pasta sezamowa Tahiti | 150 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Bulion podgrzej i ugotuj w nim ryż. |
Krok 2 |
Czosnek posiekaj drobniutko i wymieszaj razem z pastą sezamową, sokiem z cytryny, skórką i ziołami. Rozprowadź sos odrobiną wody i wymieszaj. |
Krok 3 |
Dodaj odrobinę ciepłego bulionu i gdy ryż będzie już gotowy wlewamy przygotowany sos do zupy. |
Krok 4 |
Mieszaj energicznie i podaj na talerze. Wyśmienitą zupę z sezamu przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem. |
Autor: przepisy.pl |