| |||||||||
| Składniki | ||
| czarny pieprz mielony | 1 szczypta | |
| tymianek suszony | 1 szczypta | |
| ząbki czosnku | 3 sztuki | |
| bulion | 1 litr | |
| sok z cytryny | 1 łyżeczka | |
| ryż | 50 gramów | |
| skórka starta z cytryny | 2 łyżki | |
| pasta sezamowa Tahiti | 150 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bulion podgrzej i ugotuj w nim ryż. |
| Krok 2 |
| Czosnek posiekaj drobniutko i wymieszaj razem z pastą sezamową, sokiem z cytryny, skórką i ziołami. Rozprowadź sos odrobiną wody i wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Dodaj odrobinę ciepłego bulionu i gdy ryż będzie już gotowy wlewamy przygotowany sos do zupy. |
| Krok 4 |
| Mieszaj energicznie i podaj na talerze. Wyśmienitą zupę z sezamu przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem. |
| Autor: przepisy.pl |