Wyśmienita zupa z sezamem i czosnkiem

Składniki:

  • pasta sezamowa Tahiti - 150 gramów
  • ryż - 50 gramów
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • bulion - 1 litr
  • sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • skórka starta z cytryny - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Bulion podgrzej i ugotuj w nim ryż.
  2. Czosnek posiekaj drobniutko i wymieszaj razem z pastą sezamową, sokiem z cytryny, skórką i ziołami. Rozprowadź sos odrobiną wody i wymieszaj.
  3. Dodaj odrobinę ciepłego bulionu i gdy ryż będzie już gotowy wlewamy przygotowany sos do zupy.
  4. Mieszaj energicznie i podaj na talerze. Wyśmienitą zupę z sezamu przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem.