Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię rozpuść w rondelku i lekko przestudź. Żółtko oddziel od białka. |
Krok 2 |
Mąkę wymieszaj z solą. Drożdże rozpuść w letniej wodzie z cukrem. |
Krok 3 |
W misce wymieszaj mieszadłami miksera mąkę, rozpuszczone drożdże, ser, zioła, żółtko i przestudzoną Kasię. |
Krok 4 |
Ciasto przełóż na podsypany mąką stół, zagnieć, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. |
Krok 5 |
Gdy ciasto podwoi objętość zagnieć go powtórnie. |
Krok 6 |
Zrób wałek i potnij na 16 części. Z każdej uformuj bułeczkę. |
Krok 7 |
Bułeczki ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia płaskiej blaszce, posmaruj białkiem i posyp dodatkami. |
Krok 8 |
Wstaw do nagrzanego do 170 st. C piekarnika i piecz około 20 minut. |