| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Kasię rozpuść w rondelku i lekko przestudź. Żółtko oddziel od białka. | 
| Krok 2 | 
| Mąkę wymieszaj z solą. Drożdże rozpuść w letniej wodzie z cukrem. | 
| Krok 3 | 
| W misce wymieszaj mieszadłami miksera mąkę, rozpuszczone drożdże, ser, zioła, żółtko i przestudzoną Kasię. | 
| Krok 4 | 
| Ciasto przełóż na podsypany mąką stół, zagnieć, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. | 
| Krok 5 | 
| Gdy ciasto podwoi objętość zagnieć go powtórnie. | 
| Krok 6 | 
| Zrób wałek i potnij na 16 części. Z każdej uformuj bułeczkę. | 
| Krok 7 | 
| Bułeczki ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia płaskiej blaszce, posmaruj białkiem i posyp dodatkami. | 
| Krok 8 | 
| Wstaw do nagrzanego do 170 st. C piekarnika i piecz około 20 minut. |