| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kaszę ugotuj do miękkości według przepisu producenta w dużej ilości wody. Następnie przełóż na sito, aby ją odsączyć. |
| Krok 2 |
| Blaszkę do muffinek lub foremki wyłóż szynką w kształcie otwartej róży - dwa plasterki na jedną babeczkę. |
| Krok 3 |
| Zetrzyj na tarce ser, posiekaj natkę pietruszki, a pieczarki pokrój w półplastry. Połówkę cukinii przekrój na 4 części. Usuń z niej części nasienne i pokrój w cienkie plastry. Cukinię i pieczarki zanurz na minutę w gotującej się wodzie, a następnie dobrze odciśnij w papierowym ręczniku. |
| Krok 4 |
| Warzywa razem z pietruszką i ugotowaną kaszą wymieszaj w misce z jajkiem, jogurtem i Fixem Knorr. |
| Krok 5 |
| Wypełnij foremki z szynką do 2/3 wysokości. Wierzch posyp serem. Całość wstaw do nagrzanego do 165°C piekarnika z włączonym termoobiegiem i zapiekaj przez 15-20 minut. |