Wytworne szaszłyki ziemniaczano- krewetkowe

Składniki:

  • ziemniaki - 12 sztuk
  • ugotowane krewetki - 12 sztuk
  • chudy boczek - 12 plastrów
  • margaryna - 1.5 łyżek
  • koniak - 50 mililitrów
  • sos beszamelowy - 500 mililitrów
  • sól i pieprz do smaku

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki wyszoruj dokładnie szczoteczką i ugotuj w mundurkach. Gdy ostygną obierz z łupinek i owiń każdego plasterkiem boczku.
  2. Na drewniane szpadki nadziewaj naprzemiennie zawinięte ziemniaczki i krewetki, aż do wykorzystania wszystkich składników. Obsmaż przygotowane szaszłyki na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i oprósz solem i pieprzem.
  3. Ułóż wytworne szaszłyki na półmisku. Przygotowany wcześniej sos beszamelowy podgrzej i wymieszaj z koniakiem, podawaj razem z szaszłykami.