Z płatków owsianych i otrębów
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 170 °C

Składniki:

  • płatki owsiane - 1 szklanka
  • otręby pszenne - 1 szklanka
  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • mleko - 0.5 szklanek
  • cukier - 0.5 szklanek
  • rodzynki - 1 unit
  • orzeszki - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Kasię przełóżcie do rondelka, dodajcie mleko i cukier.
  2. Podgrzewajcie, aż do rozpuszczenia Kasi i cukru, od czasu do czasu mieszając.
  3. W międzyczasie wymieszajcie w misce płatki owsiane, otręby i mąkę.
  4. Dodajcie je do pozostałych składników i cały czas mieszając trzymajcie na ogniu jeszcze około 2 minut.
  5. Zestawcie z ognia, dodajcie rodzynki i orzeszki, formujcie niewielkie ciasteczka.
  6. Układajcie je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczcie około 20 minut w 170 st. C. Podałam składniki na 24 średniej wielkości ciasteczka.