Zachód Słońca
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 170 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • jajko - 6 sztuk
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka - 2 szklanki
  • olej - 6 łyżek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • mak - 0.5 szklanek
  • kakao - 2 łyżki
  • aromat waniliowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię, cukier, żółtka zmiksować, dodać 2 szklanki mąki, 6 łyżek oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  2. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
  3. Ciasto podzielić na 3 części: - do jednej dodać 0,5 szklanki maku i aromat migdałowy - do drugiej dodać 2 łyżki kakao - do trzeciej dodać 1 łyżkę mąki.
  4. Do keksówki najpierw wlewamy ciasto z makiem, przez środek robimy rowek, wlewamy ciasto z kakaem, znów robimy rowek i wlewamy ciasto białe.
  5. Pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 170 *C.
  6. Po upieczeniu polewamy polewą czekoladową.