Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię, cukier, żółtka zmiksować, dodać 2 szklanki mąki, 6 łyżek oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. |
Krok 2 |
Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. |
Krok 3 |
Ciasto podzielić na 3 części: - do jednej dodać 0,5 szklanki maku i aromat migdałowy - do drugiej dodać 2 łyżki kakao - do trzeciej dodać 1 łyżkę mąki. |
Krok 4 |
Do keksówki najpierw wlewamy ciasto z makiem, przez środek robimy rowek, wlewamy ciasto z kakaem, znów robimy rowek i wlewamy ciasto białe. |
Krok 5 |
Pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 170 *C. |
Krok 6 |
Po upieczeniu polewamy polewą czekoladową. |