| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Kasię, cukier, żółtka zmiksować, dodać 2 szklanki mąki, 6 łyżek oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. | 
| Krok 2 | 
| Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. | 
| Krok 3 | 
| Ciasto podzielić na 3 części: - do jednej dodać 0,5 szklanki maku i aromat migdałowy - do drugiej dodać 2 łyżki kakao - do trzeciej dodać 1 łyżkę mąki. | 
| Krok 4 | 
| Do keksówki najpierw wlewamy ciasto z makiem, przez środek robimy rowek, wlewamy ciasto z kakaem, znów robimy rowek i wlewamy ciasto białe. | 
| Krok 5 | 
| Pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 170 *C. | 
| Krok 6 | 
| Po upieczeniu polewamy polewą czekoladową. |