Zając wielkanocny

5


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia40 gramów
cukier40 gramów
cukier waniliowy0.5 opakowań
sól1 szczypta
jajko1 sztuka
mleko1 łyżeczka
mąka pszenna80 gramów
mąka ziemniaczana40 gramów
proszek do pieczenia0.5 łyżeczek
Dodatkowo::
Kostka do pieczenia Kasia1 łyżka
mąka1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Na foremkę o pojemności 1/2 litra - Kasię zmiksuj z cukrem i jajkiem, dodaj cukier waniliowy, mleko lub rum i dalej miksuj.
Krok 2
Dodaj obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i sól, całość ponownie zmiksuj.
Krok 3
Foremkę wysmaruj Kasią i obsyp mąką.
Krok 4
Ciasto wkładaj porcjami do foremki tak, aby wypełniło uszy.
Krok 5
U podstawy foremki ciasto rozsmaruj tak, aby wyżej było na bokach niż po środku.
Krok 6
Piecz 35 minut w 180 stopniach C.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl