| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 40 gramów | |
| cukier | 40 gramów | |
| cukier waniliowy | 0.5 opakowań | |
| sól | 1 szczypta | |
| jajko | 1 sztuka | |
| mleko | 1 łyżeczka | |
| mąka pszenna | 80 gramów | |
| mąka ziemniaczana | 40 gramów | |
| proszek do pieczenia | 0.5 łyżeczek | |
| Dodatkowo:: | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 łyżka | |
| mąka | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Na foremkę o pojemności 1/2 litra - Kasię zmiksuj z cukrem i jajkiem, dodaj cukier waniliowy, mleko lub rum i dalej miksuj. |
| Krok 2 |
| Dodaj obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i sól, całość ponownie zmiksuj. |
| Krok 3 |
| Foremkę wysmaruj Kasią i obsyp mąką. |
| Krok 4 |
| Ciasto wkładaj porcjami do foremki tak, aby wypełniło uszy. |
| Krok 5 |
| U podstawy foremki ciasto rozsmaruj tak, aby wyżej było na bokach niż po środku. |
| Krok 6 |
| Piecz 35 minut w 180 stopniach C. |
| Autor: MojeCiasto.pl |