Zakalec
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 200 °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • dżem - 2 łyżki
  • kakao - 2 łyżki
  • kawa zmielona - 1 łyżka
  • śmietana gęsta - 1 opakowanie
  • cukier - 1 szklanka
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 2.5 szklanki
  • soda oczyszczona - 1 łyżeczka
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • bakalie - 1 opakowanie
  • polewa
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • cukier - 1 szklanka
  • kakao - 2 łyżki
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Wszystko razem zmiksować, na końcu dodać bakalie, wymieszać.
  2. Wylać na blachę i piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni.
  3. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta zrobić polewę.
  4. Wszystkie składniki rozpuścić w rondelku, nie gotować.
  5. Gorącą polewą polać ciasto. 
  6. Dla efektu można posypać kokosem.