Zapiekana fasolka szparagowa

77


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
fasolka szparagowa oczyszczona500 gramów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
mleko500 mililitrów
masło2 łyżki
mąka2 łyżki
ostry żółty ser (starty)150 gramów
cebula posiekana1 sztuka
czosnek posiekany, ząbek1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj sos beszamelowy: w rondelku rozgrzej masło i przesmaż cebulę oraz czosnek, następnie dodaj mąkę, mleko oraz dopraw kostką rosołową. Sos gotuj kilka minut, do momentu aż zgęstnieje.
Krok 2
Fasolkę sparz krótko we wrzącej wodzie i odcedź. Naczynie żaroodporne posmaruj beszamelem i posyp częścią sera. Wyłóż fasolkę.
Krok 3
Całość zalej pozostałym sosem i posyp resztą sera. Naczynie wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i zapiekaj 25 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl