Zapiekane bolońskie risotto z ziołami

5


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ryż biały ugotowany400 gramów
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr1 opakowanie
mięso mielone wieprzowo-wołowe300 gramów
pomidory z puszki400 gramów
olej3 łyżki
woda100 mililitrów
parmezan starty4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso usmaż na rozgrzanej patelni. Smaż do momentu, gdy woda odparuje.
Krok 2
Na patelnię dodaj pomidory, ryż, 100 ml wody oraz żeby danie nabrało ziołowego smaku i idelanej konsystencji Fix Knorr. Zagotuj.
Krok 3
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp parmezanem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj w temp. 180 °C przez 15 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl