Zapiekane bolońskie risotto z ziołami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ryż biały ugotowany - 400 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr - 1 opakowanie
  • mięso mielone wieprzowo-wołowe - 300 gramów
  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • olej - 3 łyżki
  • woda - 100 mililitrów
  • parmezan starty - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso usmaż na rozgrzanej patelni. Smaż do momentu, gdy woda odparuje.
  2. Na patelnię dodaj pomidory, ryż, 100 ml wody oraz żeby danie nabrało ziołowego smaku i idelanej konsystencji Fix Knorr. Zagotuj.
  3. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp parmezanem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj w temp. 180 °C przez 15 minut.