Zapiekane brokuły z kalafiorem w sosie serowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kalafior i brokuł (świeży lub mrożony) - 450 gramów
  • Sos do warzyw na ciepło do brokułów i kalafiora serowo-kremowy Knorr - 1 opakowanie
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • ser żółty - 150 gramów
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.
  2. Sos do warzyw Knorr wymieszaj ze śmietanką, ostrą papryką i zagotuj.
  3. Ugotowane warzywa odcedź i przełóż do naczynia żaroodpornego. Polej warzywa przygotowanym sosem i posyp dokładnie startym serem.
  4. Całość zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez ok. 20 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki. Aby potrawa była jeszcze bardziej kremowa, możesz użyć sera mozzarella.