Zapiekane brokuły z kalafiorem w sosie serowym

12


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
kalafior i brokuł (świeży lub mrożony)450 gramów
Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr1 opakowanie
śmietana 18%150 mililitrów
ser żółty150 gramów
Papryka ostra z Hiszpanii Knorr1 łyżeczka
natka pietruszki0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.
Krok 2
Sos Knorr wymieszaj ze śmietanką, ostrą papryką i zagotuj.
Krok 3
Ugotowane warzywa odcedź i przełóż do naczynia żaroodpornego. Polej warzywa przygotowanym sosem i posyp dokładnie startym serem.
Krok 4
Całość zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez ok. 20 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki. Aby potrawa była jeszcze bardziej kremowa, możesz użyć sera mozzarella.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl