Przygotowanie |
Krok 1 |
W dużej misce wymieszaj mięso mielone z przyprawami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i dwiema łyżkami wody.
|
Krok 2 |
Mozzarellę odcedź, pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Wszystko dokładnie wymieszaj.
|
Krok 3 |
Nadziewaj surowe rurki makaronu cannelloni masą mięsną. Możesz użyć do tego rękawa cukierniczego lub torebki foliowej z odciętym rogiem.
|
Krok 4 |
Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną i układaj napełnione rurki. |
Krok 5 |
Cannelloni zalej dokładnie sosem Spaghetti Toscana Knorr. |
Krok 6 |
Całość posyp startym serem, przykryj folią aluminiową i zapiekaj w temperaturze 160 °C przez 30 minut. Następnie zdejmij folię, zwiększ temperaturę do 180 °C i zapiekaj jeszcze 10 minut, aby ser ładnie się zarumienił. |