Zapiekane cannelloni Toscana

29


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wieprzowe200 gramów
makaron cannelloni1 opakowanie
Sos spaghetti toscana Knorr1 opakowanie
woda2 łyżki
mozzarella2 sztuki
suszone oregano1 łyżeczka
ząbki czosnku2 sztuki
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
ser żółty cheddar60 gramów
margaryna1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
W dużej misce wymieszaj mięso mielone z przyprawami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i dwiema łyżkami wody.
Krok 2
Mozzarellę odcedź, pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Nadziewaj surowe rurki makaronu cannelloni masą mięsną. Możesz użyć do tego rękawa cukierniczego lub torebki foliowej z odciętym rogiem.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną i układaj napełnione rurki.
Krok 5
Cannelloni zalej dokładnie sosem Spaghetti Toscana Knorr.
Krok 6
Całość posyp startym serem, przykryj folią aluminiową i zapiekaj w temperaturze 160 °C przez 30 minut. Następnie zdejmij folię, zwiększ temperaturę do 180 °C i zapiekaj jeszcze 10 minut, aby ser ładnie się zarumienił.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl