Zapiekane cannelloni Toscana
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe - 200 gramów
  • makaron cannelloni - 1 opakowanie
  • Sos spaghetti toscana Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 2 łyżki
  • mozzarella - 2 sztuki
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • ser żółty cheddar - 60 gramów
  • margaryna - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce wymieszaj mięso mielone z przyprawami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i dwiema łyżkami wody.
  2. Mozzarellę odcedź, pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  3. Nadziewaj surowe rurki makaronu cannelloni masą mięsną. Możesz użyć do tego rękawa cukierniczego lub torebki foliowej z odciętym rogiem.
  4. Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną i układaj napełnione rurki.
  5. Cannelloni zalej dokładnie sosem Spaghetti Toscana Knorr.
  6. Całość posyp startym serem, przykryj folią aluminiową i zapiekaj w temperaturze 160 °C przez 30 minut. Następnie zdejmij folię, zwiększ temperaturę do 180 °C i zapiekaj jeszcze 10 minut, aby ser ładnie się zarumienił.