Zapiekane cannelloni Toscana

25


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wieprzowe200 gramów
makaron cannelloni1 opakowanie
Sos spaghetti toscana Knorr1 opakowanie
woda2 łyżki
mozzarella2 sztuki
Oregano z Turcji Knorr1 łyżeczka
ząbki czosnku2 sztuki
sól do smaku1 szczypta
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
ser żółty cheddar60 gramów
margaryna1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
W dużej misce wymieszaj mięso mielone z przyprawami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i dwiema łyżkami wody.
Krok 2
Mozzarellę odcedź, pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Nadziewaj surowe rurki makaronu cannelloni masą mięsną. Możesz użyć do tego rękawa cukierniczego lub torebki foliowej z odciętym rogiem.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną i układaj napełnione rurki.
Krok 5
Cannelloni zalej dokładnie sosem Spaghetti Toscana Knorr.
Krok 6
Całość posyp startym serem, przykryj folią aluminiową i zapiekaj w temperaturze 160 °C przez 30 minut. Następnie zdejmij folię, zwiększ temperaturę do 180 °C i zapiekaj jeszcze 10 minut, aby ser ładnie się zarumienił.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl