Zapiekane cannelloni z cukinią

34


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
makaron cannelloni1 opakowanie
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
cukinia4 sztuki
woda300 mililitrów
ser mozarella1 sztuka
ser ricotta250 gramów
pomidor2 sztuki
cebula dymka4 sztuki
cytryna1 sztuka
bazylia0.5 pęczków
pieprz czarny mielony1 szczypta
olej20 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Na patelni rozgrzej olej i smaż posiekaną dymkę przez 2 minuty, po czym dodaj cukinię startą na tarce o dużych oczkach wraz z posiekanym czosnkiem.
Krok 2
Gdy cukinia zmięknie, zdejmij ją z ognia i wymieszaj z pokrojoną mozzarellą, ricottą i świeżo mielonym pieprzem.
Krok 3
Za pomocą łyżeczki wypełnij otrzymaną masą cannelloni. Zawartość opakowania Fix Knorr Spaghetti Bolognese rozpuść w 300 mililitrach zimnej wody, po czym zagotuj sos.
Krok 4
Pomidory pokrój w drobną kostkę i podsmaż na odrobinie oleju, po czym wymieszaj z sosem i duś przez 5 minut.
Krok 5
Połowę sosu przelej do żaroodpornego naczynia, przełóż cannelloni i zalej resztą sosu. Piecz w piekarniku w temperaturze 180 °C przez 40 minut. Podawaj z liśćmi bazylii.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl