| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Na patelni rozgrzej olej i smaż posiekaną dymkę przez 2 minuty, po czym dodaj cukinię startą na tarce o dużych oczkach wraz z posiekanym czosnkiem. |
| Krok 2 |
| Gdy cukinia zmięknie, zdejmij ją z ognia i wymieszaj z pokrojoną mozzarellą, ricottą i świeżo mielonym pieprzem. |
| Krok 3 |
| Za pomocą łyżeczki wypełnij otrzymaną masą cannelloni.
Zawartość opakowania Fix Knorr Spaghetti Bolognese rozpuść w 300 mililitrach zimnej wody, po czym zagotuj sos.
|
| Krok 4 |
| Pomidory pokrój w drobną kostkę i podsmaż na odrobinie oleju, po czym wymieszaj z sosem i duś przez 5 minut. |
| Krok 5 |
| Połowę sosu przelej do żaroodpornego naczynia, przełóż cannelloni i zalej resztą sosu. Piecz w piekarniku w temperaturze 180 °C przez 40 minut. Podawaj z liśćmi bazylii. |