|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
woda | 300 mililitrów | |
oliwa z oliwek | 20 mililitrów | |
starty parmezan | 3 łyżki | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
Fix Spaghetti Napoli Knorr | 1 opakowanie | |
gotowe gnocchi | 500 gramów | |
listki świeżej bazylii | 10 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Gnocchi ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. |
Krok 2 |
Na rozgrzanej oliwie przesmaż rozdrobniony czosnek oraz posiekaną cebulę. Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia. |
Krok 3 |
Gnocchi wymieszaj z gorącym sosem, dodaj listki bazylii. Całość przełóż do żaroodpornego naczynia. |
Krok 4 |
Wierzch posyp startym serem, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika i zapiekaj ok. 25 minut. |
Autor: przepisy.pl |