Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią

8


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
gotowe gnocchi500 gramów
Fix Spaghetti Napoli Knorr1 opakowanie
woda300 mililitrów
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
oliwa z oliwek20 mililitrów
listki świeżej bazylii10 sztuk
starty parmezan3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Gnocchi ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż rozdrobniony czosnek oraz posiekaną cebulę. Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
Krok 3
Gnocchi wymieszaj z gorącym sosem, dodaj listki bazylii. Całość przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 4
Wierzch posyp startym serem, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika i zapiekaj ok. 25 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl