| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| woda | 300 mililitrów | |
| oliwa z oliwek | 20 mililitrów | |
| starty parmezan | 3 łyżki | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| Fix Spaghetti Napoli Knorr | 1 opakowanie | |
| gotowe gnocchi | 500 gramów | |
| listki świeżej bazylii | 10 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Gnocchi ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. |
| Krok 2 |
| Na rozgrzanej oliwie przesmaż rozdrobniony czosnek oraz posiekaną cebulę. Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia. |
| Krok 3 |
| Gnocchi wymieszaj z gorącym sosem, dodaj listki bazylii. Całość przełóż do żaroodpornego naczynia. |
| Krok 4 |
| Wierzch posyp startym serem, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika i zapiekaj ok. 25 minut. |
| Autor: przepisy.pl |