Zapiekane gnocchi w sosie napoli z bazylią
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • gotowe gnocchi - 500 gramów
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 300 mililitrów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • oliwa z oliwek - 20 mililitrów
  • listki świeżej bazylii - 10 sztuk
  • starty parmezan - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Gnocchi ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.
  2. Na rozgrzanej oliwie przesmaż rozdrobniony czosnek oraz posiekaną cebulę. Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
  3. Gnocchi wymieszaj z gorącym sosem, dodaj listki bazylii. Całość przełóż do żaroodpornego naczynia.
  4. Wierzch posyp startym serem, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika i zapiekaj ok. 25 minut.