Zapiekane klopsiki z makaronem
  • 20 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone np. z indyka - 500 gramów
  • Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr - 1 opakowanie
  • ugotowany makaron penne lub tagliatelle - 400 gramów
  • śmietana 18% - 200 mililitrów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • pomidory koktajlowe - 200 gramów
  • kapary - 2 łyżki
  • ser żółty np. gruyère - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Połowę opakowania Knorra dodaj do mięsa mielonego, dokładnie wymieszaj. Z mięsa uformuj małe okrągłe pulpeciki.
  2. Obsmaż je delikatnie na rozgrzanej oliwie. Pomidorki przekrój na pół, żółty ser zetrzyj na tarce.
  3. Na patelnię wlej śmietanę, dodaj kapary i pozostałą część Knorra, całość zagotuj, dodaj makaron i pomidorki.
  4. Wszystko razem przełóż do naczynia żaroodpornego, z wierzchu posyp serem, wstaw do nagrzanego do 190*C piekarnika na 15 minut.