Zapiekane klopsiki z makaronem

29


Łatwe


20 min.


6 os.

Składniki
mięso mielone np. z indyka500 gramów
Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr1 opakowanie
ugotowany makaron penne lub tagliatelle400 gramów
śmietana 18%200 mililitrów
oliwa z oliwek3 łyżki
pomidory koktajlowe200 gramów
kapary2 łyżki
ser żółty np. gruyère100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Połowę opakowania Knorra dodaj do mięsa mielonego, dokładnie wymieszaj. Z mięsa uformuj małe okrągłe pulpeciki.
Krok 2
Obsmaż je delikatnie na rozgrzanej oliwie. Pomidorki przekrój na pół, żółty ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Na patelnię wlej śmietanę, dodaj kapary i pozostałą część Knorra, całość zagotuj, dodaj makaron i pomidorki.
Krok 4
Wszystko razem przełóż do naczynia żaroodpornego, z wierzchu posyp serem, wstaw do nagrzanego do 190*C piekarnika na 15 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl