Zapiekane mięso mielone

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe - 0.5 kilogramów
  • kurczak - 0.25 kilogramów
  • boczek - 5 plastrów
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • papryka ostra - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Mięso mielone doprawiamy, mieszamy razem z jajkiem i niewielką ilości bułki tartej. Następnie dodajemy pokrojona w kostkę paprykę czerwona, można również dodać ostrą paprykę.
  2. Tak przygotowane mięso formujemy jakby w formie chleba. Zawijamy cienko rozbitym przyprawionym kurczakiem, a następnie owijamy i ściskamy plastrami boczku. Przyprawiając po wierzchu
  3. Tak przygotowane mięso, wkładamy do piekarnika na około 45-50 minut, aż do zarumienienia, na ok. 200 stopni. Podajemy z ryżem z marchewką i porem, i sałatką. Smacznego