Zapiekane naleśniki po bolońsku
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mrożony szpinak - 1 opakowanie
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • Sos do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowy Knorr - 1 opakowanie
  • gotowe naleśniki - 8 sztuk
  • mozzarella - 1 sztuka
  • żółty ser - 150 gramów
  • pomidory z puszki - 200 gramów
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • olej do smażenia - 3 łyżki
  • cebula - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju a następnie dodaj odcedzony szpinak. Sos do szpinaku wymieszaj ze śmietaną i dodaj na patelnię.
  2. Całość zagotuj, wystudź i wymieszaj z tartym żółtym serem.
  3. Farsz zawiń w naleśniki zakładając wszystkie boki do środka. Gotowe naleśniki ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  4. Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese wymieszaj z 200 ml wody oraz pokrojonymi pomidorami z puszki i zagotuj. Zalej nim naleśniki, a na wierzchu ułóż plastry sera mozzarella. Naleśniki piecz około 20 minut w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku.