Zapiekane naleśniki po bolońsku

453


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mrożony szpinak1 opakowanie
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym1 opakowanie
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
gotowe naleśniki8 sztuk
mozzarella1 sztuka
żółty ser150 gramów
pomidory z puszki200 gramów
śmietana 18%100 mililitrów
olej do smażenia3 łyżki
cebula1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese wymieszaj z 200 ml wody oraz pokrojonymi pomidorami z puszki i zagotuj. Zalej nim naleśniki, a na wierzchu ułóż plastry sera mozzarella. Naleśniki piecz około 20 minut w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku.
Krok 2
Całość zagotuj, wystudź i wymieszaj z tartym żółtym serem.
Krok 3
Farsz zawiń w naleśniki zakładając wszystkie boki do środka. Gotowe naleśniki ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju a następnie dodaj odcedzony szpinak. Sos do kurczaka śmietanowo-ziołowy wymieszaj ze śmietaną i dodaj na patelnię.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl