Zapiekane naleśniki z farszem „trzy sery”
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • ser mozzarella - 60 gramów
  • ser z niebieską pleśnią - 60 gramów
  • żółtka - 3 sztuki
  • ciasto na naleśniki
  • woda lub mleko - 250 mililitrów
  • mąka - 150 gramów
  • jajko - 2 sztuki
  • olej - 40 mililitrów
  • woda - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż, aż będzie rumiana. Dodaj posiekane pomidory z sokiem, Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż powstanie aromatyczny sos pomidorowy.
  2. Połącz składniki ciasta na naleśniki. Usmaż je na patelni tak, by były cienkie.
  3. Wymieszaj starty żółty ser z mozzarellą, serem pleśniowym i żółtkami.
  4. Nałóż farsz serowy na naleśniki i zwijaj je w rulony. Następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym
  5. Naleśniki polej wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym i zapiekaj w temperaturze 200 °C przez 10 minut. Przed włożeniem naleśników do piekarnika możesz posypać je startym parmezanem.