Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż, aż będzie rumiana. Dodaj posiekane pomidory z sokiem, Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż powstanie aromatyczny sos pomidorowy.
|
Krok 2 |
Połącz składniki ciasta na naleśniki. Usmaż je na patelni tak, by były cienkie.
|
Krok 3 |
Wymieszaj starty żółty ser z mozzarellą, serem pleśniowym i żółtkami.
|
Krok 4 |
Nałóż farsz serowy na naleśniki i zwijaj je w rulony. Następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym
|
Krok 5 |
Naleśniki polej wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym i zapiekaj w temperaturze 200 °C przez 10 minut.
Przed włożeniem naleśników do piekarnika możesz posypać je startym parmezanem.
|