Zapiekane parówki
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • parówki drobiowe dobrej jakości - 4 sztuki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak - 50 mililitrów
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
  • szpinak - 300 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe - 10 sztuk
  • jajko - 1 sztuka
  • ciasto francuskie - 1 sztuka
  • śmietana 12% - 200 mililitrów
  • woda - 100 mililitrów

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojona w kostkę cebulkę. Dodaj szpinak, całość smaż chwilę. Stwórz kremowo-serowy sos mieszając fix z 200 ml śmietany i 100 ml wody, a następnie dodaj go na patelnię.
  2. Do jeszcze gorącego sosu dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Sos przelej do żaroodpornego naczynia i odstaw na bok do ostygnięcia.
  3. Płaty ciasta francuskiego pokrój w 2 cm paski i obwiń nimi parówki i ułóż na wystudzonym sosie w żaroodpornym naczyniu, posmaruj je jajkiem.
  4. Całość wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika piecz przez około 15 minut .