Zapiekane rurki po szwajcarsku

162


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
makaron rurki200 gramów
pierś z kurczaka 150 gramów
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr1 opakowanie
woda150 mililitrów
szynka konserwowa100 gramów
ogórek konserwowy4 sztuki
ser żółty, najlepiej ementaler lub gruyère200 gramów
olej5 łyżek
śmietana150 mililitrów
natka pietruszki0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pierś z kurczaka pokrojoną w paski.
Krok 3
Szynkę i ogórka pokrój w kostkę, dodaj do mięsa.
Krok 4
Całość zalej 150 ml wody.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i również wlej na patelnię.
Krok 6
Wszystko zagotuj, dodaj makaron, wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 7
Wierzch posyp sporą ilością startego sera i zapiekaj przez 20 minut w 180 °C. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl