Zapiekane świderki z kiełbasą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron świderki - 300 gramów
  • Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr - 1 opakowanie
  • kiełbasa pętko - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • śmietana - 400 mililitrów
  • ser żółty - 150 gramów
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki, cebulę i kiełbasę pokrój w plasterki. Makaron ugotuj.
  2. Podsmaż wszystkie pokrojone składniki.
  3. Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej na patelnię.
  4. Dodaj makaron, dokładnie wymieszaj i przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego.
  5. Makaron posyp starym serem i zapiekaj w 180 stopniach przez 10 minut.