Zapiekanka à la Carbonara

10


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
pieczarki15 sztuk
wędzony boczek100 gramów
cebula1 sztuka
śmietana 36%250 mililitrów
Fix Spaghetti Carbonara Knorr1 opakowanie
jajko1 sztuka
szczypiorek1 sztuka
ciasto francuskie1 opakowanie
starty parmezan3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr zmiksuj w blenderze ze śmietaną oraz jajkiem. Następnie dodaj pokrojony drobno szczypiorek i wymieszaj.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę i wytop na dobrze rozgrzanej patelni. Dodaj do niego pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki w całości. Smaż wszystko 3-5 minut.
Krok 3
Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim i zapiekaj w nagrzanym do 210 °C piekarniku przez 10 minut.
Krok 4
Na zapieczony spód wyłóż przesmażone pieczarki z boczkiem. Całość zalej przygotowanym Fixem.
Krok 5
Wierzch zapiekanki posyp równomiernie startym serem. Formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Gotową zapiekankę podawaj na ciepło lub zimno.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl