| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zawartość opakowania Knorr zmiksuj w blenderze ze śmietaną oraz jajkiem. Następnie dodaj pokrojony drobno szczypiorek i wymieszaj. |
| Krok 2 |
| Boczek pokrój w kostkę i wytop na dobrze rozgrzanej patelni. Dodaj do niego pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki w całości. Smaż wszystko 3-5 minut. |
| Krok 3 |
| Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim i zapiekaj w nagrzanym do 210 °C piekarniku przez 10 minut. |
| Krok 4 |
| Na zapieczony spód wyłóż przesmażone pieczarki z boczkiem. Całość zalej przygotowanym Fixem. |
| Krok 5 |
| Wierzch zapiekanki posyp równomiernie startym serem. Formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Gotową zapiekankę podawaj na ciepło lub zimno. |