Zapiekanka curry
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron macaroni (kolanka) - 400 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
  • zielony groszek mrożony - 0.5 szklanek
  • Curry Knorr - 1 łyżeczka
  • śmietana 36% - 50 mililitrów
  • starty ser cheddar - 3 łyżki
  • woda - 250 mililitrów
  • oliwa - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
  2. Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj curry oraz groszek.
  3. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Wlej na patelnię i doprowadź do wrzenia.
  4. Przygotowany sos wymieszaj z ugotowanym makaronem.
  5. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Podawaj na ciepło.