|
Składniki | ||
makaron macaroni (kolanka) | 400 gramów | |
cebula | 1 sztuka | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr | 1 opakowanie | |
zielony groszek mrożony | 0.5 szklanek | |
curry | 1 łyżeczka | |
śmietana 36% | 50 mililitrów | |
starty ser cheddar | 3 łyżki | |
woda | 250 mililitrów | |
oliwa | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. |
Krok 2 |
Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj curry oraz groszek. |
Krok 3 |
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Wlej na patelnię i doprowadź do wrzenia. |
Krok 4 |
Przygotowany sos wymieszaj z ugotowanym makaronem. |
Krok 5 |
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Podawaj na ciepło. |
Autor: przepisy.pl |