| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron penne | 400 gramów | |
| filet z kurczaka | 2 sztuki | |
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| zielona papryka | 1 sztuka | |
| pieczarki | 350 gramów | |
| duża cebula | 1 sztuka | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| słodka papryka w proszku | 1 łyżeczka | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| olej do smażenia | 2 łyżki | |
| Przyprawa do kurczaka Knorr | 1 łyżeczka | |
| Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron gotujemy w osolonej wodzie. |
| Krok 2 |
| Mięso kroimy w kosteczkę, posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Smażymy na oleju do miękkości. |
| Krok 3 |
| Posiekane papryki, pieczarki, cebulę i czosnek dusimy a następnie dodajemy paprykę w proszku, sól i pieprz oraz kosteczkę. |
| Krok 4 |
| Makaron mieszamy z mięsem i warzywami. Przekładamy do nasmarowanego naczynia zaroodpornego i posypujemy serem. Pieczemy ok 30-35 min w 180 stopniach. |
| Autor: Kasia G. |