|
Składniki | ||
makaron penne | 400 gramów | |
filet z kurczaka | 2 sztuki | |
czerwona papryka | 1 sztuka | |
zielona papryka | 1 sztuka | |
pieczarki | 350 gramów | |
duża cebula | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
słodka papryka w proszku | 1 łyżeczka | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta | |
olej do smażenia | 2 łyżki | |
Przyprawa do kurczaka Knorr | 1 łyżeczka | |
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. |
Krok 2 |
Mięso kroimy w kosteczkę, posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Smażymy na oleju do miękkości. |
Krok 3 |
Posiekane papryki, pieczarki, cebulę i czosnek dusimy a następnie dodajemy paprykę w proszku, sól i pieprz oraz kosteczkę. |
Krok 4 |
Makaron mieszamy z mięsem i warzywami. Przekładamy do nasmarowanego naczynia zaroodpornego i posypujemy serem. Pieczemy ok 30-35 min w 180 stopniach. |
Autor: Kasia G. |