Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą

Składniki:

  • makaron świderki - 400 gramów
  • Fix Leczo Knorr - 1 sztuka
  • kiełbasa zwyczajna - 500 gramów
  • kukurydza z puszki - 1 opakowanie
  • pieczarki marynowane - 1 opakowanie
  • ser żółty - 100 gramów
  • mleko - 0.7 szklanek
  • jajka - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente. Kiełbasę obierz ze skóry, pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
  2. Pieczarki odsącz i pokrój w ćwiartki.
  3. Wymieszaj je z kukurydzą, kiełbasą i makaronem, Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
  4. Jajka wymieszaj z mlekiem, połącz z posiekaną natką pietruszki i dopraw. Zalej makaron. Piecz 20 minut w 200 stopniach.
  5. Fix Leczo Knorr połącz z 200 mililitrami wody i zagotuj.
  6. Polej fixem zapiekankę i posyp startym serem. Zapiekaj dalej 10 minut.