Zapiekanka makaronowa z krewetkami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • krewetki oczyszczone - 200 gramów
  • makaron rurki - 300 gramów
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 1 opakowanie
  • por - 0.5 sztuk
  • pieczarki - 200 gramów
  • mleko - 300 mililitrów
  • woda - 200 mililitrów
  • margaryna - 2 łyżki
  • parmezan starty - 50 gramów
  • limonka - 1 sztuka
  • oliwa - 40 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente, następnie odcedź go i skrop oliwą.
  2. Fix Knorr wymieszaj z wodą, mlekiem i margaryną. Zagotuj.
  3. Pieczarki oraz pora pokrój w plasterki.
  4. Do ciepłego sosu dodaj makaron, oczyszczone krewetki, pieczarki, pora oraz starty ser.
  5. Całość wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Zapiekaj w 180 °C przez 15 minut. Podawaj z cząstkami limonki.