| |||||||||
| Składniki | ||
| cukinia | 1 sztuka | |
| pomidor | 2 sztuki | |
| pieczarki | 150 gramów | |
| pierś kurczaka | 1 sztuka | |
| makaron | 200 gramów | |
| oliwa | 1 łyżka | |
| Bulionetka drobiowa Knorr | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron ugotuj al dente. Pieczarki obierz, pokrój w plastry. Cukinię umyj i pokrój w plastry. Pomidory sparz, obierz, pokrój w półplasterki. |
| Krok 2 |
| Pierś kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Bulionetkę rozpuść w 200 ml wrzątku. |
| Krok 3 |
| Do naczynia żaroodpornego włóż odcedzony makaron, kurczaka i pokrojone warzywa. Zalej bulionem, przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekaj 20 minut. |
| Autor: Aleksandra Krzyżanowska |