|
Składniki | ||
cukinia | 1 sztuka | |
pomidor | 2 sztuki | |
pieczarki | 150 gramów | |
pierś kurczaka | 1 sztuka | |
makaron | 200 gramów | |
oliwa | 1 łyżka | |
Bulionetka drobiowa Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj al dente. Pieczarki obierz, pokrój w plastry. Cukinię umyj i pokrój w plastry. Pomidory sparz, obierz, pokrój w półplasterki. |
Krok 2 |
Pierś kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Bulionetkę rozpuść w 200 ml wrzątku. |
Krok 3 |
Do naczynia żaroodpornego włóż odcedzony makaron, kurczaka i pokrojone warzywa. Zalej bulionem, przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekaj 20 minut. |
Autor: Aleksandra Krzyżanowska |